dimecres, 10 de febrer del 2010

Cèl-lula vegetal en 3D molt dolça

El diumenge passat la meva companya Cynthia i jo, vam fer un treball que tractava de fer una cèl.lula vegetal en 3D. Ara us ensenyaré com es fa.

- Ingredients (els que van utilitzar nosaltres van ser):


3 xiclets de meló.

3 llepolies de color roig.

1 pack de gelatina de llimó.

1 tupper.

1 tira pica pica.

1 pot d'anisets.

1 ou kinder.

1 bombó.

1 tros de papre film

1 llepolia de color roig.

1 tapa de la sorpresa de l'ou kinder.

- Preparació:


Posem a calentar l'aigua per fer la gelatina que es el citoplasma, mentrestant agafem el tupper, que farà la funció de paret cel.lular, i li posem per dins el paper film que farà la funció de membrana plasmàtica. Quan ja tinguem la gelatina feta, la posem dins del tupper i cap a la nevera fins que este quallada.


Quan ja este prou quallada la traurem i començarem a posar-li els altres ingredients. Començarem posant l'ou kinder que fa la funció de nucli i dins d'aquest el bombó que fa de nuclèol. Avançarem posant-li la tira pica pica com reticle endoplasmàtic amb una part coberta per els anisets que son els ribosomes, al costat d'ell, el complex de golgi que ho farà una llepolia que se li semblava. Després d'haver col.locat, el més important, passarem a posar els melons partits per la meitat i les llepolies de color roig. Els melons son els cloroplastos y les llepolies els mitocondris. La tapa de la sorpresa de l'ou kinder serà el vacúol amb una mica d'aigua, finalment escampem anisets per la cèl.lula per fer la forma del ribosomes alliberats.


Ha sigut una activitat molt interesant, molt dolça y divertida i més si no sabiem com fer el vacúol, pero ha sigut molt interesant per poder aprendre d'una manera diferent.