dijous, 26 de novembre del 2009

adn bacteria


L´altre dia 19 de novembre en l´asignatura de biologia vam vindre unes xiques que estaven acavant la carrera de biotecnologia una de les quals ja havia vingut avans per a explicarnos de que tractava la biotecnologia, eren de Sevilla i Valencia. El que vam fer tractava de l´extraccio de l´ADN matrineal y bacteria. Com ho vam fer? Amb ajuda d´elles, el material que van portar i al laboratori. Jo us vaig a explicar l´extraccio d´ADN bacteria.

Abans de començar cal posarse una bata y començem.


Per a extraure l´ADN bacteria cal eliminar la pared celular que la proteix amd una solucio capaç de romper les unios entre les molecules que formen la pared celular, aquesta solucio porta enzimes que serveixen per a cortar aquestes unios i deixar la bacteria sense pared.


Per aliberarlo, ens queda romper la membrana plasmática, auqestes estan formades principalment per lipids y proteines. El que fem per a trencarles es añadir un detergent que fa que els lipids es disgreguen y formen micelas. Ademas con els detergents les proteines se desnaturalitzen(perden la forma)i queden lineals. Con tot aixo hem conseguido romper la membrana de la bacteria i ya tenem l´ADN lliure.


L´ultim pas, es visualitzar l´ADN. per aixo tenim que añadir una solucio que permita que l´ADN precipite, aquesta solucio es l´alcohol(l´ADN es insoluble en l´alcohol i per aixo precipita). Observarem l´aparició d´hebres de ADN color blanc i em acabat.
En la meua opinió ma semblat una activitat molt interesant entrentinguda per a qui l´interese aquesta assignatura, lo que us dic es, quan vulgueu repetim.