dijous, 26 de novembre del 2009

Biotechnofarm


L'altre dijous 19 van vindre a l'institut estudiants de l'università de Sevilla i València que cursen la carrera de biotecnologia. Van fer dues experiments per comprendre un poc més per que serveix aquesta rama de la biologia : El diagnostic de parentesc matrilineal i l'extracció de l'adn bacterià. Jo parlaré a continuació del diagnostic de parentestc matrilineal. Aquest procés l'utilizem per identificar el parentesc que hi ha entre un fill i dues mares. Tenim que analitzar l'adn que hi ha en l'interior de les mitacondries.
Aquest adn és diferent de altres perquè es circular, de doble cadena y s'hereda per via materna. Dins de la regio d-loop hi ha dues zones (HVI i HVII), aquestes zones las van utilizar pero estableceixer el diagnòstic.
. Les tallen con una encima i quan troben la sequencia GGCC la tallen.
Si l'adn mitocondrial del fill o alguna mare conté eixa sequencia l'encima tallarà l'
ADN i pugen identificar la mare.
Utilitzen el gel d'agarosa i mediant l'electroforesis( visualitzen si té algun cort. Per explicar-ho millor: En el gel d'agarosa posen l'adn de la mare 1, la mare 2, el fill i ADN + i ADN -. Aquestes últims components l'utilitzen per conèixer si ho hem fet bé o no. (Si ho hem contaminat) En aquest cas han aparegut les mateixes ralletes en la mare 2 que en el fill. Per tant la seua mare biològica es la mare 2. Nosaltres sabem que es ella i no la seua germana perquè el seu codi genètic coincideix.

M'ha semblat una activitat molt interessant i una bona manera de aprendre biologia, hem aprengut teoria fent practiques i aixó es molt positiu. Les dues practiques m'han semblat interessants, però la d'extracció de adn bacterià ha sigut més entrentiguda. M'alegre de haber assistit.